“Echte heling ontstaat bij accepteren wat er is”

 

Mijn loopbaan

Ik startte mijn loopbaan in het onderwijs. Ik stond 17 jaar voor de klas, daar waren de kinderen mijn échte leermeesters. Ze leerden me dat zelfzorg de beste les was voor hen.
Sinds 2000 ben ik gestart op het Instituut Orshof als Revitalisatiebegeleider volgens Orshof Methodiek. Toen Instituut Orshof een nieuwe werkplek kreeg binnen het natuurdomein “de Orsmolen” in Moelingen heb ik ik als mede vennoot Instituut Orshof het management ter harte genomen. Ondertussen hebben we het grote domein achter ons gelaten en ons gevestigd in de limburgse kempen, te Ham.

over-ons-ear-en-mind

Mijn persoonlijke ontwikkeling

Toch heb ik mezelf als coach en therapeut blijven ontwikkelen en een veelzijdig opleidingstraject doorlopen; post hbo-opleiding creatief therapeut, coach NLP. Begeleider familieopstellingen, geaccrediteerd therapeut Journey Practioner bij Brandon Bays.
Eind 2018 heb ik de opleiding rouw-en verliescounselor afgewerkt.

Ook in veel verscheidene workshops vond ik mijn verdieping zoals Gestalttherapie, clowning en yoga. Systemisch werk bij M. Francke, J. Schmidt, dr. A. Mahr, Hunter Beaumont, Matthias Von Varga en Stefan Hausner. Daarnaast vind ik mijn inspiratie voor ontwikkeling in de meditatie retreats ‘Pointing out way of Tibetan meditation’, van Daniël Brown.

Begin 2016 hebt ik de Audio-Psycho-Fonologische opleiding vlg Prof.Tomatis succesvol beëindigd. Het is voor mij de meest bijzondere begeleiding voor kinderen en volwassenen. Het gehoorzintuig ondersteunt en heelt op een bijzondere wijze het mentale en emotionele welzijn.

Ear & Mind

Onder de naam ear&mind startte ik 2016 met een nieuwe therapie die aanvullend is bij de psychotherapie en bodywork van Instituut Orshof.

“Hierom geloof ik in deze Tomatis-aanpak”

certficaat-chris-bolsens-mozart-brain

“Onze zoon Zander had op school grote moeite met lezen. Op zoek naar een voor hem passende benadering stuitte ik op de Tomatis-therapie. Na twee maanden therapie was hij opeens een van de besten van de klas. Zo groot is het effect. Ook nu nog hoort hij bij de top. Toen ik dit blijvende resultaat zag, heb ik zelf de opleiding tot Tomatis-therapeut gevolgd en afgerond, waardoor mijn vertrouwen in de therapie alleen maar is toegenomen.

Ik zet mij graag voor je in, zodat je met Tomatis je innerlijke balans kunt hervinden.”

Chris